Vrije Basisschool Merksplas

Facebook Image

Verkeer

De 1e verkeersweek gaat door van maandag 6 t.e.m. vrijdag 10 november. Tijdens deze week werken we rond ‘Helm op, fluo top’.  Dit is een project van ‘Verkeer op school’.
De kinderen van de lagere school gaan tijdens deze week ook fietsen in een veilige omgeving in en rond de school. En je raadt het nooit... met 'helm op, fluo top'! Bedankt aan alle helpende handen! 

Net voor de herfstvakantie werd het startsein gegeven van de eerste verkeersweek van het jaar: Helm op fluo top!
We willen ons op deze manier goed zichtbaar maken tijdens de donkere wintermaanden. Zorg dat je gezien wordt!
Vanaf de herfstvakantie tot aan de paasvakantie dragen we daarom het fluovestje van de school! Een fietshelm maakt het nog veiliger! Doen de (groot)ouders met ons mee? TOP! 

Onze leerlingen maken met de leerkrachten vaak een wandeling op straat en leren zo hun plaats in het verkeer kennen. Ze leren de verkeersregels als voetganger en laten deze ook zien. De leerlingen van het 4de leerjaar doen het voetgangers examen. 

Verkeerseducatie vinden we belangrijk en via het 10op10-project van Provincie Antwerpen werken we in drie fasen aan vier verkeersthema's. 
Met trots kunnen we aankondigen dat de tweede fase behaald werd. Daarom mochten op dinsdag 10/10 Juf Ann en Juf Jovanna het tweede deellabel in ontvangst nemen. Als beloning kunnen we nu ook een 10op10 subsidie aanvragen. Uiteraard zal de subsidie gebruikt worden voor extra materialen rond verkeer.
En nu... naar de derde fase, zodat onze school het volledige 10op10-label behaald. 

 

 

De leerlingen van het 4-5-6de leerjaar oefenen hun behendigheid al eens op straat. Ze maken geregeld een uitstap met de fiets, zodat ze alle verkeerssituaties beheersen. In het 6de leerjaar is er ook een fietsexamen waarbij ze moeten laten zien of ze alles beheersen.