We kwamen op school aan, 3 grote cadeautjes stonden klaar op de speelplaats. Wat zou er in zitten? Twee cadeautjes hadden we zelf ingepakt, daarin zaten de cadeautjes die alle kinderen zelf voorzien hadden. Maar wat zou er in het derde cadeautje zitten? 

Toen kwam Sinterklaas aan, maar we misten 2 zwarte pieten! Waar waren zij? Zij zaten verstopt in het cadeautje. De deugnieten! 

Toen we beter keken zagen we dat alle zwarte pieten rond liepen met maar één schoen, ze hadden hun andere schoen klaar gezet omdat ze hoopten dat er een cadeautje in zou zitten. En ja hoor, een bal, een bellenblaas, een rijdende moto en een vliegtuig. Ze waren erg blij! 

3 weken voor kerstmis
Vol verwachting
Uitkijken naar
En denken over
Wat mag kerstmis betekenen?
Wat wil ik dat kerstmis betekent?
Pakjes, veel eten, vrije tijd?
Of mag het dit jaar ook iets anders zijn?

We gaan samen op weg naar Kerstmis.
Samen zingen en bidden...dromen en hopen voor vrede en geluk voor iedereen! 

Vandaag kwamen we een laatste keer samen in de speelzaal. De schoenen van de zwarte pieten waren weg! In de plaats lagen er nu letterkoekjes die de woorden 'dank u' vormden. We zouden vandaag ook alle cadeau's voor de Sint zijn verjaardag inpakken. Alle klassen hadden heel hard gewerkt om hem iets te geven. Zo krijgt hij een taart, koekjes, kaarsjes, een groot hart, een nieuwe zak voor zijn zwarte pieten, een verjaardagskroon, een grote ballon, ... Wat zal hij daarvan zeggen als hij dinsdag langskomt? Nog maar 4 keer slapen en hij komt naar onze school!