Omdat de kinderen van het 6de leerjaar binnen enkele maanden een belangrijke keuze moeten gaan maken, werken zij regelmatig rond kiezen, talenten ontdekken en waardering opbrengen voor anderen. Sinds enkele maanden mogen de jongens en meisjes van het 6de op TalentenToer: één uur per week 'kiezen' ze wat ze gaan leren: werken met vilt, koken, programmeren, werken met hout, knutselen, muziek maken, Engels leren, werken rond wetenschappen, aan een fiets sleutelen, fotograferen... Gedurende vier weken investeren ze onder begeleiding van een juf of meester tijd in één van deze activiteiten. Op maandagnamiddag wordt er dus in de TalentenToer van VBS6 keihard en met heel veel goesting gewerkt!  

's Ochtends stonden we allemaal weer op tijd klaar voor het ontbijt. Maar meester Sander was eerst al met wat leerlingen gaan lopen. Dan waren het koffiekoeken en boterhammen. Vervolgens splitsten we op in 2 groepen: de eerste helft van de klas en de andere helft.

Op 25 oktober haalden we ons stalen ros weer van stal en trapten we naar Turnhout. In het competentiecentrum van de VDAB mochten we deelnemen aan de Doedag. Zo maakten we kennis met 7 verschillende technische opleidingen: polyvalent schoonmaker, drukvoorbereider, drukker, drukafwerker, patroontekenaar, stikker en pc-technieker. In elke afdeling probeerden we samen met de instructeur en de cursisten ook écht iets uit. Hier en daar ontdekten we onze eigen talenten en competenties. Toen we weer naar huis vertrokken, zat onze rugzak heel wat voller dan 's morgens.
Dankjewel VDAB, begeleiders, instructeurs en cursisten, het was een fantastische dag!

Ook een hele grote dankjewel aan onze spiksplinternieuwe fietsploeg, die ons veilig doorheen de dag loodste: Fons (opa van Jinte), Valère (opa van Toon), Marc (opa van Hannes), Wil en Eddy (oma en opa van Rik) en Wim. Wij zijn zo blij dat jullie erbij waren! 

Lieve Kemmelvrienden,
De juffen en meesters hebben er zo van genoten! We dénken dat het ons gelukt is om jullie te besmetten met het Westhoekvirus... Jullie hebben zo goed gespeeld, gedeeld, gegeten en geslapen... We zijn echt fier op jullie allemaal! Rust goed uit in het lange weekend en geniet van de kermis. Volgende dinsdag halen we in de klas héél veel herinneringen op!!!
Juf Lissa, juf Ann, juf Hilde, meester Yannick, meester Sander en meester Paul 

 

Beste lezers,
De kinderen van het 6de leerjaar zijn 02-10-2018 vertrokken naar de Kemmelberg.
Onderweg zijn we gestopt op Tyne Cot. 
Daar hebben ze ca. 12 000 grafstenen van overleden soldaten gezien.
Vervolgens zijn we gaan wandelen naar Zonnebeke.
Daar hebben we in het Memorial Museum Passchendaele bezocht.

Lot en Alyssa

Meer artikelen...

Via onderstaande afbeeldingen kan je verder klikken naar de Yurl's pagina of klasblog van het zesde leerjaar.