×

Fout

[SIGPLUS_EXCEPTION_SOURCE] Image source is expected to be a full URL or a path relative to the image base folder specified in the back-end but L5/milieu is neither a URL nor a relative path to an existing file or folder.

Het vijfde leerjaar organiseerde twee milieudagen. Vooraf leerden we over het milieu en de plastic soep. We zochten naar oplossingen om beter om te gaan met afval.

Buur Natuur is ondertussen een goede vriend van het vijfde leerjaar. Hij leerde ons al veel over de natuur en het milieu.  We maken zelf prentenboeken over Buur Natuur. We tekenen/schilderen zelf de achtergronden en de personages en bedachten een goed verhaal. Daarna maakten we op de computer een prentenboek.

We maakten goedzakjes. Dat zijn zakjes uit een lichte stof gemaakt, waarmee je kan gaan winkelen. Ze zijn ideaal om fruit of groenten in te doen in de winkel. Zo moet je geen plastic zakjes meer vragen of voorverpakt fruit of groenten kopen. Ze wegen niet zwaar, dus kan je je aankopen zo aan de kassa afgeven om te wegen.

De boodschappentassen zijn dan weer gemaakt van oude t-shirten. Die zijn iets steviger. Je kan hier je boodschappen mee vervoeren.

Onze absolute topper is een serre van gerecycleerd materiaal. Het geraamte is gemaakt van de palen van een oude tent.  We verzamelden al 350 flessen van Spa of Chaudfontaine van 1,5 l om de ‘muren’ van de serre mee te maken.

Dat zijn er nog altijd veel te weinig. Volgens onze berekeningen hebben we er wel meer dan 1000 nodig. Maar we komen er dan nog wel een 1000-tal te kort. Je mag dus nog altijd flessen van Spa of Chaudfontaine binnenbrengen. Als dat geen recyclage is.  Later kunnen we kan ook nog groenten kweken in onze serre.

Om nog meer te weten te komen over het milieu, de natuur en milieuvervuiling deden we aan filatelie. Neen dat is niet zo maar postzegels in een boekje steken. Je moet informatie opzoeken en dan met postaal materiaal een presentatie maken.  Niet op de computer, maar echt materiaal opkleven, …

{gallery}L5/milieu{/gallery}

Via onderstaande afbeeldingen kan je verder klikken naar de Yurl's pagina of klasblogs van het vijfde leerjaar.