De kinderen van het vierde leerjaar hebben deze week bezoek gehad van een verrassend groepje oma’s. 

In onze taallessen leerden we over “snoezelen en doezelen”. Als afsluiter brachten we een bezoek aan de snoezelruimte van Marckdal. Hier genoten we van geluid, licht, beweging, … en kwamen we volledig tot rust. 

Op donderdag 24 januari 2019, tijdens de Vogeltelweek voor Scholen, hebben we de vogels op onze speelplaats geteld. We zagen enkele kraaien, een duif en merels, maar meer dan een 10-tal vogels zagen we niet. 
Dus... is onze speelplaats een aantrekkelijke plek voor vogels? Helaas niet. Dankzij de kinderen van de 2de kleuterklas hebben de vogels als wel veel lekkers, maar veel groen en schuilplaatsen zijn er niet. Wie weet komt dat ooit nog...   
#buurnatuur #MOSschool #vogeltelweek

Maarten Jagermeester schrijft jeugdboeken over dieren. Met veel aandacht en plezier hebben we genoten van zijn avonturen als schrijver.  

We leerden in de WO lessen de kringloop van het water en het belang van water voor mens en natuur.  Om hierover nog meer te weten te komen trekken we naar Hidrodoe. Daar ontdekken we op een leuke manier de wondere wereld van water. Leuk en leerrijk!
Na de middaglunch trekken we naar het Netepark om er te gaan schaatsen. Daar ervaren we water in een bevroren vorm.

Jaarlijks werken we in het 4de leerjaar rond gezonde voeding. In samenwerking met de gezondheidsraad van Merksplas leren we op een speelse manier hoe de voedingsdriehoek ons kan helpen om evenwichtig en gevarieerd te eten. Het ontbijt, een familiegebeuren dat helaas soms vergeten wordt en eigenlijk de belangrijkste maaltijd is (WANT: 'goed begonnen = half gewonnen')... Als slot van het project ontbijten we daarom een keer op school. Uiteraard houden we daarbij rekening met de voedingsdriehoek én willen we graag delen met de 'vrienden van de kerststal' ;-). 
#gezondheidsbeleid #ontbijten #gezondevoeding #samendelen

Via onderstaande afbeelding kan je verder klikken naar de Yurl's pagina van het vierde leerjaar.