×

Fout

[SIGPLUS_EXCEPTION_SOURCE] Image source is expected to be a full URL or a path relative to the image base folder specified in the back-end but L3/boerderij is neither a URL nor a relative path to an existing file or folder.

De kapoenen van het derde trokken nog met de fiets op uitstap en dit op een bloedhete dag. Toch kon dit de pret niet drukken. 

Ze kregen uitleg op het paprikabedrijf van juf Ann en haar man Guido. We kwamen heel wat interessante weetjes te horen. Na wat water gedronken te hebben en van de paprika's te hebben geproefd werd er terug op de fiets gesprongen om van Koekhoven naar de Steenweg op Beerse te rijden. Onderweg konden onze kapoenen genieten van een verkwikkende douche bij Xander op de oprit.

Zo kwamen ze aan op het melkveebedrijf van de familie Adams. Hier mochten ze de kalfjes eten geven, wandelden ze door de koeienstal en kregen ze de verschillende voedingsbestanddelen te zien om te eindigen aan de melkcarrousel. Hier waren onze kapoenen toch wel even van onder de indruk. Zestig koeien op een reuzegrote draaimolen die zo gemolken werden. En hier werden de rekenvaardigheden even getest: 300 koeien per uur, 60 koeien per keer : Hoe lang duurt dan een rondje op de carrousel? of 24.000 liter melk per dag en de koeien worden 3 keer per dag gemolken: Hoeveel melk is dat per keer?

Hier genoten ze nog van een lekkere chocomelk of water. Er werd gekeken op de weegbrug hoeveel het derde samen weegt. Toch wel een dikke 1600 kg.

Terug op de fiets en nu naar Charel op de Steenweg op Hoogstraten. Hier werd in de tuin, in de schaduw van enkele bomen gepicknickt, ze smeerden zichzelf en de anderen nog eens even goed in met zonnecrème.  En er werd wat geravot en gespeeld. Ja, onze kapoenen zijn onvermoeibaar. 

Voor het laatste bezoek van de dag aan het aardbeienbedrijf van de familie Vermeiren op de Steenweg op Hoogstraten sprongen ze weer de fiets op. Ook hier werden ze getrakteerd op enkele aardbeienweetjes: bv dat er in de serres hommelkassen zijn om de aardbeien te bevruchten, ...

Maar ze vonden het in de serres toch wat te warm dus werd de uitleg wat ingekort. Toch waren ze snel de warmte vergeten toen ze te horen kregen dat er in één serre nog aardbeien hingen die onze kapoenen mochten plukken. Er was maar één voorwaarde: Wat je plukt, eet je op. 

Om de warmte te trotseren hadden Mai en Jos voor onze kapoenen in de speelweide nog enkele watersproeiers geïnstalleerd. Hier konden ze de pret niet op. Want wat is er leuker dan met warm weer met water te spelen? Na nog wat te hebben geravot, kregen onze kletsnatte kapoenen nog een drankje en dan terug op de fiets naar Charel waar we nog een drankje en een zakje chips kregen. 

Na hiervan te hebben genoten fietsten onze kapoenen terug naar de school. De rugzakken en de koelboxen werden nog uit de auto van Sus (de man met de auto die onze rugzakken steeds ter plekke bracht) geladen en dan konden ze moe maar voldaan naar huis. 

Wij willen alle medewerkers aan deze leuke dag van harte bedanken en hopelijk tot volgend jaar.

{gallery}L3/boerderij{/gallery}

 

 

Via onderstaande afbeeldingen kan je verder klikken naar de Yurl's pagina of klasblog van het derde leerjaar.