De leerlingen van het 3de leerjaar gingen in de week van 26 november naar het Heemkundig museum in Rijkevorsel. Daar leerden ze veel over de verschillen van vroeger en nu. Hoe zag een fiets er vroeger uit, hoe werd de was vroeger gedaan en hoe leefden de mensen samen? Voor veel kinderen was dit een zeer verrassende ervaring. Ook kregen ze de kans om in een oude klas te mogen werken. Daar zagen ze wat er gebeurde met de gestrafte en wat het verschil was met onze klassen nu. 
Het was een deugddoende en leerrijke uitstap.  

Om ons optreden tijdens het grootouderfeest tot in de puntjes te kunnen uitvoeren moest er natuurlijk vooraf heel wat geoefend worden. 
Na ons optreden waren de grootouders nog van harte welkom in de klas. Tijdens dit bezoek lieten wij via een zelfstandig werk zien hoe hard wij kunnen werken en wat wij zoal allemaal doen in de klas. 

4 december was het zover. Sinterklaas kwam naar onze school. 
De klas was ’s ochtends door Zwarte Piet helemaal overhoop gezet, niet leuk! 
De cadeautjes die hij achtergelaten had, vonden we wel super! 
We knutselden een zwarte piet gebaseerd op de kunstwerken van Piet Mondriaan, we maakten een knappe rap en staken onze handen uit de mouwen om een trek zwarte piet te maken. 
Als kers op de taart, mochten we dit jaar voor de laatste keer op bezoek bij de Sint. We genoten erg van deze leuke dag. 

Nadat onze kapoenen het Caron's Hofke hadden verkend en daar allerlei opdrachten in hun groepje hadden uitgevoerd, werd er in de klas verder gewerkt. Ook nu werd er in groep gewerkt en kregen onze jongens en meisjes heel wat vragen die ze samen dienden te beantwoorden. 

Dat het vlot kennen van de tafels ook in het derde nog heel belangrijk is, moeten we misschien niemand meer vertellen. Maar hoe laten we onze kapoenen deze op een leuke manier nog eens oefenen? Door allerlei spelletjes natuurlijk: snelle jelle, domino, tafelkluis, malle getallen, ... en er wordt heel wat ingeoefend. 

Onze derdeklassers gebruikten hun lichaam om allerlei gebouwen uit te beelden. Niet altijd even gemakkelijk maar wel zeer leuk. 

Via onderstaande afbeeldingen kan je verder klikken naar de Yurl's pagina of klasblog van het derde leerjaar.