De leerlingen van het derde trokken naar het heemkundig museum in Rijkevorsel. In hun nieuwe thema van WO worden ze namelijk even ondergedompeld in het leven van vroeger. Dit wilden zij wel eens even aan den lijve ondervinden. Hoe verliep dat leven vroeger, hoe zag een keuken eruit, de winkel, een fiets, ... en een klasje. en ze moesten toegeven dat ze het nu misschien toch nog niet zo slecht hebben. 

Op dinsdag 8 oktober trokken de kapoenen van het derde naar het Carons Hofke. 
Als eerste kregen ze in hun groepje een opdrachtenblad en een i-pad en kregen ze de tijd om op onderzoek te gaan. Ze gingen op zoek naar sporen van dieren, afval, blaadjes, ... Eens ze al de opdrachten hadden gedaan, kregen ze nog even de tijd om te ravotten in het park. Er werd naar hartenlust gespeeld,geravot, diertjes gezocht, ... We mogen van een geslaagde namiddag spreken. 

Een leuke manier om de tafels te oefenen is  dmv een spel. Dus spelen onze kapoenen snelle Jelle, memory, kwartet, een woordzoeker en vier op rij op de i-pad. En zo wordt tafels oefenen ineens een heel pak leuker.

We tekenden naar het voorbeeld van de popart kunstenaar James Rizzi ook Rizzihuizen. Onze kleurrijke stad komt zo echt tot leven. Na een harde week werken, mogen de kapoenen even genieten en samen spelen, bouwen, tekenen, .... 

Al mediterend tekenen, dat is de bedoeling van zentangle. Wij maken op deze manier een vis. En de resultaten mogen er zijn. 

Via onderstaande afbeeldingen kan je verder klikken naar de Yurl's pagina of klasblog van het derde leerjaar.