De kapoenen van het derde trokken nog met de fiets op uitstap en dit op een bloedhete dag. Toch kon dit de pret niet drukken. 

De leerlingen van het 3de leerjaar gingen in de week van 26 november naar het Heemkundig museum in Rijkevorsel. Daar leerden ze veel over de verschillen van vroeger en nu. Hoe zag een fiets er vroeger uit, hoe werd de was vroeger gedaan en hoe leefden de mensen samen? Voor veel kinderen was dit een zeer verrassende ervaring. Ook kregen ze de kans om in een oude klas te mogen werken. Daar zagen ze wat er gebeurde met de gestrafte en wat het verschil was met onze klassen nu. 
Het was een deugddoende en leerrijke uitstap.  

Ook de sportdag van de tweede graag is achter de rug. Ondanks het slechte weer maakten we er een leuke dag van. We deden activiteiten zoals memory en cluedo buiten. Van de sporten badminton, trefbal en tafeltennis mochten we binnen proeven. Wat een plezier! 

4 december was het zover. Sinterklaas kwam naar onze school. 
De klas was ’s ochtends door Zwarte Piet helemaal overhoop gezet, niet leuk! 
De cadeautjes die hij achtergelaten had, vonden we wel super! 
We knutselden een zwarte piet gebaseerd op de kunstwerken van Piet Mondriaan, we maakten een knappe rap en staken onze handen uit de mouwen om een trek zwarte piet te maken. 
Als kers op de taart, mochten we dit jaar voor de laatste keer op bezoek bij de Sint. We genoten erg van deze leuke dag. 

Het derde leerjaar ging op 16 mei naar de Beekse Bergen. En beleefde daar een leuke dag. We wandelden door de dierentuin, gingen naar de vogelshow en eindigden in de speeltuin. Het was een dag vol lachen en plezier. 

Dat het vlot kennen van de tafels ook in het derde nog heel belangrijk is, moeten we misschien niemand meer vertellen. Maar hoe laten we onze kapoenen deze op een leuke manier nog eens oefenen? Door allerlei spelletjes natuurlijk: snelle jelle, domino, tafelkluis, malle getallen, ... en er wordt heel wat ingeoefend. 

Via onderstaande afbeeldingen kan je verder klikken naar de Yurl's pagina of klasblog van het derde leerjaar.