Joepie!  Vandaag kwamen er mama’s en oma’s voorlezen!

We hebben ervan genoten!

 

Vandaag konden de tweedeklassers genieten van de muzikale theatervoorstelling ‘Feest - Geluk voor kinderen’.  Samen met een sitarspeler en multi-instrumentalist bracht de actrice uiteenlopende vertellingen over de gevoelens van vogels.  En … als je het fijn bekijkt … eigenlijk kunnen wij mensen wel veel van vogels leren!De vier verhalen waren gebaseerd op de wonderlijke geluksboeken van Leo Bormans.  Deze voorstelling paste perfect in ons jaarthema ‘Droom, durf, doe’!  Zonder angst ontdekken waar je goed in bent, dromen,  plannen maken en hoopvol naar de toekomst kijken.

Als aandenken kreeg iedereen een eikel met de uitnodiging die ergens te planten zodat er ook een toekomst blijft voor de bomen!

De kinderen schminkten elkaar. Ze deden dat goed! Herken je hen nog?

Enkele studenten van Thomas More kwamen in onze klas een demo-les geven.  Ze werkten op een speelse manier rond het verhaal van de 12-jarige Jezus in de tempel.  De twee juffen gebruikten daarbij de vertelvorm ‘Godly Play’.  De woestijnzak werd bovengehaald en alle elementen die aan bod kwamen in het verhaal, werden visueel voorgesteld op de scene.  De kinderen keken en luisterden verwonderd en erg geboeid! 

Via onderstaande afbeelding kan je verder klikken naar de Yurl's pagina van het tweede leerjaar.