Het taalthema ‘Fwiet!’ waarrond we nu werken, wil ons helemaal fit en gezond krijgen.  De weettekstjes die we vandaag al tekenend leerden samenvatten, gingen over verschillende soorten fruit.
Als beloning voor ons harde werk, voorzag juf Lindsey overheerlijke en gezonde fruitspiesjes!  Komt bij jullie ook het water al in de mond?  Mmmm! 

Sinterklaas en de zwarte pieten kwamen ’s nachts op bezoek in onze klas.  Wat een rommelhoop!  Maar ook heel veel lekkere en leuke cadeautjes! De volgende dag was hij er ook.  Wat een leuke dag! 

Tijdens de les W.O. ‘Wie helpt er mee aan de bouw van een huis?’ konden de leerlingen aan den lijve ondervinden wat een timmerman dagelijks doet.  Stage-juf Lindsey liet de kinderen eerst zelf een figuurtje tekenen op een plankje.  Daarna moesten de spijkertjes op deze vorm getimmerd worden!  Geen sinecure … maar het was een lust om te zien!  De pijnlijke klopjes op hun vingers, namen de tweedeklassers er graag bij. smile

De Sint daagde ons uit om mooie figuurtjes te maken van marsepein, even mooi als die van marsepeinpiet. Kijk maar eens! 

De kinderen konden bij juf Jovanna tijdens een extra motoriek-moment hun pengreep verder verfijnen aan de hand van leuke ‘spelletjes’.  Hun opperste concentratie spreekt toch boekdelen? Hiermee hopen we op termijn een correcte pengreep te realiseren. 

Het tweede leerjaar ging naar het bos. Kijk maar hoe we ons amuseerden! Wij kijken alvast uit naar de vergroening van de speelplaats. 

Via onderstaande afbeelding kan je verder klikken naar de Yurl's pagina van het tweede leerjaar.