De kinderen van het eerste leerjaar mochten voorlezen aan de kinderen van de derde kleuterklas. Ze deden dit zo flink dat ze allemaal hun leesdiploma in ontvangst mochten nemen! Joepie! De kinderen van K3 hadden ook een cadeautje gemaakt voor de knappe lezertjes. Een bladwijzertje! Zo kunnen de leerlingen van L1 nog flink verder lezen! Veel leesplezier!

De kinderen van het vierde leerjaar kwamen voorlezen aan de kinderen van het eerste leerjaar. Ze zochten samen een knus hoekje om te gaan zitten. In de gang, de klas, de zithoek,… overal werd er met veel plezier gelezen. Wat hebben de kinderen genoten! 

We kregen vorige week van Wannie en Dannie de opdracht om een ijsblok zo goed mogelijk te isoleren. De leerlingen dachten na over oplossingen en verzamelden het geschikte materiaal. Gisteren was het dan zo ver! Alle klassen kregen een ijsblok en gingen enthousiast aan de slag met het isolatiemateriaal. Tijdens de middagspeeltijd werden de ijsblokken opnieuw gewogen. Welke klas zou er het beste geïsoleerd hebben? Spannend! De ijsblok van 4B was nog de grootste. Zij gebruikten veel verschillende laagjes om de ijsblok te isoleren. Laagjes isoleren goed! Een tip voor vandaag tijdens de dikketruiendag!

Vandaag maakten we kennis met Hugo. Dit was wel een beetje spannend, want hij spreekt een andere taal. Hugo praat namelijk Frans en hij wilt het ons ook leren! Zo leerde Hugo ons al tot 10 tellen. Kijk maar eens in het filmpje hoe flink wij dit al kunnen! We leerden ook nog enkele andere woorden zoals 'oui, non en bonjour'. Hugo beloofde ons om ons regelmatig een bezoekje te brengen! Wij kijken er al naar uit!  

De kinderen van de derde kleuterklas en het eerste leerjaar knutselden samen rond het thema Kerstmis. Er werden kerststukjes, kerststerren, kerstmanen, kerstbomen en kijkdozen gemaakt. 

Via onderstaande afbeelding kan je verder klikken naar de Yurl's pagina van het eerste leerjaar.