Het verhaal van Jozef en Maria die op weg gaan naar Betlehem en geen plaats vinden in de herberg maar moeten slapen in de stal en daar een wonder laten geschieden blijft kleuters boeien.
Elk jaar opnieuw brengen de kleuters van de 3de kleuterklas dit verhaal tot leven en laten de ander genieten van deze kerst sfeer!
Wij willen het jullie allemaal vertellen : Luidt klokje klingelingeling.... laat de boodschap horen, Jezus is geboren ! 

Sinterklaas is geweest, kijk maar naar de foto’s wat we allemaal beleven in de klas... 

Spannend 'kerstfeest' : we beginnen met het trekken van een naam van een andere kleuter, voor hem of haar gaan we iets lekkers klaarmaken. 

Elina het zusje van Linde komt samen met de mama op bezoek in onze klas! 

De kleuters van de 3de kleuterklas helpen bij het maken van voedselpakketten. Het is voor mensen die het financieel moeilijker hebben. We steken er ook iets van onszelf in, we willen een lichtje zijn voor hen en daarom maken we een tafelversiering met een theelichtje op. We hopen dat het zo ook voor deze mensen een warme, liefde volle kerst mag worden. 

Op een donkere morgen komt Heks Ploem onze school binnengevlogen. Ze is aangereden omdat ze geen fluovest over haar heksencape heeft aangetrokken. Een auto zag haar niet in het donker. Gelukkig is ze niet gekwetst, alleen haar bezem is stuk. Heks Ploem is op zoek naar heks Platvoetje, die is zomaar uit het heksenbos verdwenen. Vanaf die dag gebeuren er rare dingen in onze klas, onze klas lijkt wel betovert.