Merksplas, 25 maart 2020

Beste ouders en leerlingen,
Speciaal voor jullie hierbij een brief van alle juffen en meesters. 
Hopelijk zien we elkaar snel weer!

Met vriendelijke groeten, 
Meester Koen, juf Kathleen en juf Greet

Beste kinderen,

Het blijft raar hè …  Geen school maar … ook geen vakantie …
Wat we nu meemaken is wel heel uitzonderlijk. En toch willen we er het beste van maken! Het allerbelangrijkste is dat we gezond blijven en lief zijn voor elkaar!

De school is duidelijk niet uit jullie hart …

We zagen al leuke foto’s van kleuters die knutselwerkjes maakten en opdrachtjes uitvoerden. Leuk, blijf ze maar doorsturen! Hoe meer hoe liever. We verzamelen ze allemaal! Misschien tonen we ze wel eens op de website van de school.

Ook de leerlingen van de lagere school kunnen we goed volgen. Op ‘Scoodle play’ merken we heel wat reacties. Vraagjes daarover mag je altijd mailen naar juf Greet (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ). Zij is daarin de specialist bij ons op school. Maar ook de werkers zonder computer volgen we op. Tijdens de schooluren kan je altijd terecht op het nummer 014/63.30.00.

Jullie (of jullie ouders) mogen ook een telefoontje verwachten van de school. Zo heb je ineens eens de kans om een kort babbeltje te doen of te laten weten wat wel; en wat niet lukt.

Vergeet vooral niet voldoende te ontspannen. Veel bewegen is ook super belangrijk! Juf Ante maakte een dansje op het lied van het jaarthema. We zullen het zo snel mogelijk verspreiden via de website. Je kan het dan op allerlei manieren bekijken en ……. Inoefenen? ’t Zou leuk zijn om samen het dansje te doen als jullie terug naar school komen. We zien wel.

Hier kan je een tekening downloaden. Willen jullie die mooi inkleuren en aan jullie raam hangen? Zo laten we zien dat we alle mensen die ons helpen extra steunen en bedanken!

Vele lieve hartverwarmende groetjes,

Leerkrachten en directie 

 

Beste ouders,

Ook jullie willen we een hart onder de riem steken. Bedankt voor al die moeite die jullie doen om je kind (eren) te helpen, te steunen, te verdragen ;-), te … kortom … de zorg te geven die ze verdienen! Bedankt!!!

In de loop van deze week trachten de leerkrachten iedereen telefonisch te contacteren om onze verbondenheid te benadrukken en te informeren hoe het met jullie gaat.

Het is belangrijk dat jullie niet met zorgen blijven zitten omtrent de schoolwerking. Daarom vragen we ook om snel contact op te nemen met ons als je met iets (eender wat … over opdrachten, over gevoelens van jouw kind (eren), over ‘digitale zaken’, over …)  Ook voor jullie nog eens onze gegevens: 014/63.30.00 en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Noodopvang paasvakantie in kinderclub De Spetter
Ook deze en volgende week, tot en met vrijdag 3 april, blijven de lessen geschorst en voorzien de scholen de opvang zoals de voorbije weken.
De Merksplasse basisscholen, kinderclub De Spetter en het gemeentebestuur zaten samen om de noodopvang tijdens de paasvakantie te bespreken.
Tijdens de paasvakantie is er opvang voor volgende kinderen:
- Leerlingen van wie de ouder(s) een job in een cruciale sector uitoefenen. De federale overheid stelde een een lijst op van dergelijke beroepen die als toetssteen kan dienen.
- Leerlingen in een kwetsbare thuissituatie.
- Leerlingen in het buitengewoon onderwijs.
Omdat het nog even duurt voor het paasvakantie is en omdat de maatregelen zo snel wijzigen, zal Kinderclub De Spetter de ouders van de ingeschreven kinderen later nog informeren over de concrete organisatie.

Hoe inschrijven?
Let op! Alle eerdere inschrijvingen werden geannuleerd. Ouders die aan de voorwaarden voldoen en gebruik willen maken van de opvang in de paasvakantie schrijven in met Ischool.  Heb je nog nooit gebruik gemaakt van kinderclub De Spetter, neem dan met hen contact op het nummer 014 63 94 60 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Zorg goed voor elkaar en je familie!                        In verbondenheid