Vrije Basisschool Merksplas

Facebook Image

Uit de klas

Dinsdag gingen onze kleuters naar een speelse toneelvoorstelling kijken.  De prinses leerde ons om afval te sorteren. Viesvuilland werd zo netjes opgeruimd en dus was de koning trots! Wij kunnen nu ook sorteren en werken mee aan een beter milieu! 

Onze kleuters genoten van een uurtje spelen in de buitenschoolse opvang ‘de Spetter’! 

Meester Zietal zit in zijn labo te werken. Hij zegt de hele tijd ‘Aha, ik zie het al!’ Maar eigenlijk ziet hij het helemaal niet! Ook meester Briljant zit in zijn labo. Hij is een rustiger type. Meester Zietal maakt zich zorgen over de mensen. Hij heeft opgemerkt dat de mensen vaak aan hun eigen zorgen denken en niet echt zien wat er aan de hand is. Hij wil een speciale bril ontwerpen om mensen beter en anders naar zichzelf, de wereld en anderen te leren kijken. Meester Zietal probeert, maar hij vindt de oplossing niet. Daarom gaat hij raad vragen aan zijn vriend meester Briljant. Meester Briljant is gespecialiseerd in alles. Meester Zietal legt zijn probleem uit en toont verschillende brillen aan meester Briljant. Meester Briljant denkt na. Opeens weet hij de oplossing! Hij gaat druk aan ’t werk en ontwerpt een roze bril. Als mensen vaker op een andere manier, met hun hart zouden kijken, wordt de wereld mooier. Meester Zietal zegt dat hij meteen een team van flinke medewerkers aan de slag zal zetten om brillen te maken.

Dus jongens en meisjes, juffen en meesters, gaan wij allemaal een roze bril maken zodat we op een mooiere, lievere manier naar onszelf, de anderen en de wereld gaan kijken? 

In de kleuterschool kwamen Sunny, Lucky en Happy op bezoek! De Hoedies komen regelmatig met hun Toppieduim en Floppieduim naar de VBS.
Afspraken voor op de speelplaats worden verduidelijkt en gemaakt. Zo wordt spelen op de speelplaats extra plezant.
Tot binnenkort Hoedies!