Vrije Basisschool Merksplas

Facebook Image

Uit de klas

Veel volk, goed weer, blije gezichtjes, leuke workshops, drank, hotdogs... kortom GESLAAGDE ZOMERMARKT 2018. Bedankt voor jullie aanwezigheid! 

Klimt daar nu iemand in een bloem?  En wat een pracht van een vlinder zit daar op een reuzenbloem? Vliegen er echt engeltjes door onze school?  En wie moest zich verschuilen onder een paraplu voor reuzendruppels?  Oh wee… er wordt iemand verslonden door een krokodil!  Wat is daar allemaal aan de hand op die zomermarkt van VBS Merksplas? 

Op dinsdag 27 maart lopen de leerlingen en leerkrachten van de lagere school allen samen de afstand van Merksplas tot haar drie zustersteden: Grodzisk Wlkp. In Polen (880 km), Delligsen in Duitsland (384 km) en Hatfield in Engeland (528 km). In totaal is dit dus 1792 km! Ze doen dit voor het goede doel. Wij willen als kleuterschool ook ons steentje bijdragen en lopen die dag op onze speelplaats enkele rondjes. 

De Hoedies kwamen weer een kijkje nemen in de kleuterschool. In de trolley van Lucky zat een steen om een leuk kringspelletje te spelen én nieuwe emmertjes voor in de zandbak.
De Floppieduim kwam spijtig genoeg ook tevoorschijn. Onze kleuters gaan de volgende weken extra hun best doen om flink en snel in de rij te gaan staan als de bel gaat! En dan … kan de Toppieduim weer tevoorschijn komen natuurlijk.

WEET JE DAT DE LENTE KOMT….

Jos de sloddervos, mevrouwtje Groen en de lente fee kwamen ons vertellen dat we moeten zorgen voor een propere en nette natuur zodat we er samen van kunnen genieten ‘ Hakuna matata’.
Jos de sloddervos maakte rommel, trok de plantjes uit en gooide papiertjes op de grond, mevrouwtje Groen kwam het beter doen.
Bloemetjes werden in een vaasje gezet, groenten geplant en gras gemaaid.
Toen kwam de lente fee, zij gaf elke klas een opdracht: We krijgen een bloembak, potgrond, zaadjes en een dekentje.
We moeten de zaadjes planten en laten groeien, zorgen voor een propere speelplaats en er dan van genieten met ons dekentje …