Vrije Basisschool Merksplas

Facebook Image

Uit de klas

De Hoedies kwamen weer een kijkje nemen in de kleuterschool. In de trolley van Lucky zat een steen om een leuk kringspelletje te spelen én nieuwe emmertjes voor in de zandbak.
De Floppieduim kwam spijtig genoeg ook tevoorschijn. Onze kleuters gaan de volgende weken extra hun best doen om flink en snel in de rij te gaan staan als de bel gaat! En dan … kan de Toppieduim weer tevoorschijn komen natuurlijk.

Op dinsdag 27 maart lopen de leerlingen en leerkrachten van de lagere school allen samen de afstand van Merksplas tot haar drie zustersteden: Grodzisk Wlkp. In Polen (880 km), Delligsen in Duitsland (384 km) en Hatfield in Engeland (528 km). In totaal is dit dus 1792 km! Ze doen dit voor het goede doel. Wij willen als kleuterschool ook ons steentje bijdragen en lopen die dag op onze speelplaats enkele rondjes. 

Bedankt aan aan ouders en grootouders voor het voorlezen! 

WEET JE DAT DE LENTE KOMT….

Jos de sloddervos, mevrouwtje Groen en de lente fee kwamen ons vertellen dat we moeten zorgen voor een propere en nette natuur zodat we er samen van kunnen genieten ‘ Hakuna matata’.
Jos de sloddervos maakte rommel, trok de plantjes uit en gooide papiertjes op de grond, mevrouwtje Groen kwam het beter doen.
Bloemetjes werden in een vaasje gezet, groenten geplant en gras gemaaid.
Toen kwam de lente fee, zij gaf elke klas een opdracht: We krijgen een bloembak, potgrond, zaadjes en een dekentje.
We moeten de zaadjes planten en laten groeien, zorgen voor een propere speelplaats en er dan van genieten met ons dekentje …

 

De Hoedies blikten samen met de kleuters terug. Welke afspraken hadden we vorige keer gemaakt?
De kleuters wisten het nog heel goed!
Samen met de kleuters van de eerste kleuterklas speelden de Hoedies ‘zakdoek leggen’, een fijn spelletje voor op de speelplaats.