Vrije Basisschool Merksplas

Facebook Image

Nieuws uit ouderraad

We kunnen spreken van een geslaagde avond! Mooie prijzen, veel volk, leuke sfeer, lekkere soep... met dank aan de vele vrijwilligers van de ouderraad! 

Dat we een mooie winterwandeling organiseerden, weet u waarschijnlijk al. Wat u nog niet weet is dat een onschuldige hand uit alle ingeleverde oplossingen nog 1 winnaar gekozen heeft.

Voorleesweek in de VBS in Merksplas

In de VBS in Merksplas wordt regelmatig voorgelezen.

Dit jaar werd de voorleesweek afgesloten met de tweede editie van de ‘voorleesdag’ waarbij ouders en grootouders werden uitgenodigd om te komen voorlezen in de klas van hun kind(eren) of kleinkind(eren).

Een dertigtal (groot)ouders hebben zich vrijdagnamiddag kunnen vrijmaken om te komen voorlezen in de kleuter en /of lagere school. Sommige onder hen waren best wel zenuwachtig om voor een klas te komen voorlezen. Ze werden onthaald met een tasje koffie en konden een boekje van de school uitkiezen als ze niet zelf een boekje hadden meegebracht.

De voorleesnamiddag werd ingeleid door de twee directeurs van de school die een verhaaltje hebben voorgelezen voor de (groot)ouders.

Daarna was het de beurt aan de ouders en grootouders om te gaan voorlezen in de klassen.

De kinderen waren super enthousiast. En ook de (groot)ouders hebben er echt van genoten.

Iedereen was het er over eens, het was een fantastische ervaring en een super editie.

 

Vorige zondag zagen we jullie talrijk verschijnen bij onze winterwandeling en ons spaghettifestijn. Hopelijk hebben jullie het allemaal naar jullie zin gehad. De weergoden waren ons in elk geval goed gezind, wat op zijn beurt een mooie reeks foto's opleverde. Met veel dank aan Paul voor deze reeks stellen we jullie hier graag deze sfeerbeelden aan.

Bedankt voor jullie aanwezigheid!

ons versierteam is weer in actie geschoten en heeft enkele plaatsen in de school aangepakt. Nieuwsgierig naar het resultaat?