Vrije Basisschool Merksplas

Facebook Image

L6

We zijn gaan voorlezen in de tweede kleuterklas!
Als bedankje kregen we van hen een mooie bladwijzer! 

In L6 zitten kinderen die graag werken met en denken als een computer. Velen hebben hun eerste stapjes al gezet in Scratch. Dat is een programmeertaal met veel tekeningen en duidelijke commando’s. Zo kunnen kinderen heel makkelijk zelf interactieve verhaaltjes maken, spelletjes, muziek en animaties maken op de computer. Maar natuurlijk is het pas écht interessant als je via je programma ook échte machine kan aansturen! Daarom zijn wij heel erg blij met onze 4 nieuwe vrienden: de mBots!Een mBot is een robot die we zelf in elkaar moeten zetten. De handen uit de mouwen dus! Daarna kunnen we de robot programmeren met licht, geluid, bewegingen en sensoren. Bovendien lijkt de programmeeromgeving heel erg op Scratch, dus we zijn er al een heel eind mee op weg!Voor kinderen die echt gebeten zijn door het programmeervirus, organiseren we binnen enkele weken weer een lessenreeks, net zoals vorig jaar. Wie interesse heeft, kan zich binnenkort opgeven om 1 keer per week te komen programmeren. 

Een filmpje: https://youtu.be/nHkV5d1mBqU 

Deze week leerden we veel over mediawijsheid van 4eVeR en van elkaar. We vonden het een leuke en leerrijke week! Bekijk zeker eens onze blog (http://groeigras.blogspot.be/#!/

Elk jaar vieren we samen met de tweede kleuterklas Kerstmis. Er zijn kaarsjes, liedjes, hapjes en cadeautjes. Wij maken het gezellig met elkaar! 

Binnen het taalthema van het 6de werd er gewerkt rond films. Ze gaan aan de slag met eigen scenario’s en werken daarbij met stopmotion, greenscreen of strip-app. Bekijk zeker eens "En...actie!" op de blog van het 6de leerjaar.