Vrije Basisschool Merksplas

Facebook Image
De kinderen hebben heerlijk geslapen!
Sommigen waren wel al heel vroeg wakker, klaar om er terug in te vliegen.
's Morgens vervoegden Lies, Aure en Daan om gezelschap, terug paraat na het ziek zijn. 
We begonnen met een gezamenlijk ochtendmoment. We vormden een levend doolhof waar Halewijn achter zijn prinses aan moest.

Vandaag stonden vier sessies op het programma.
We hebben een labyrint en doolhof met verhuisdozen gebouwd. Samenwerken was daar het magische woord. En dat ging heel goed!
We mochten nog één kant van de verhuisdoos schilderen.

Bij Emma hebben we gemusiceerd. We moesten verschillende ritmes zoeken en met een instrument bespelen. Ook met onze stemmen hebben we geëxperimenteerd. Emma legde ook verschillende begrippen uit zoals harmonie, melodie, ritme, ...

Tijdens de derde sessie mochten we experimenteren met 'ground'. Dat is een muziekinstrument dat werkt door de elektrische geleidende eigenschappen van grafiet. We moesten een doolhof tekenen met dat grafiet. Door de twee geleiders op de lijnen van het doolhof te zetten ontstond er een piepend geluid dat we konden manipuleren door de geleiders verder of dichter bij elkaar te schuiven. Luister maar eens naar de video's!

Jammer genoeg is Ryan met koorts naar huis moeten vertrekken. We wensen hem veel beterschap!

Na de lekkere boterhammetjes was het tijd voor het bosspel. Met hun zaklampen speurden ze in het donkere bos om zo snel mogelijk de foto's te zoeken.

De kinderen liggen nu in hun warme bedje te ronken.

Tot morgen!