Vrije Basisschool Merksplas

Facebook Image
Gepakt en gezakt zijn we goed op de Musicaklassen aangekomen!
Alle kinderen hebben gesleurd met de vele koffers en valiezen.
Meester Peter wacht ons op om een dagje mee te beleven.
We hebben eerst even de tijd om in het klankenbos te spelen. Op en af de heuvels lopen in het koude zonnetje, zalig!
Emma en Marjolein wachten ons op. Zij gaan deze week met ons mee op pad.
We wandelen met hen door het klankenbos en krijgen uitleg over de verschillende 'instrumenten' in het bos. Onze teentjes en vingers kregen het wel heel koud. Gelukkig konden we ons opwarmen met heerlijke tomatensoep. Sommige kinderen hebben wel 5 kommetjes uitgelepeld!
Na de middag konden de echte sessies beginnen.
We maakten kennis met de figuur Halewijn, die niet zo lief is voor vrouwen.
We moesten goed samenwerken om letters te vormen met onze lichamen.
We loodsten meester Peter en andere kinderen door een doolhof. Meester Peter moest zijn ogen dicht doen en luisteren naar de klanken die de kinderen maakten. Een bepaalde klank stond voor links stappen, andere klanken voor rechts, vooruit of achteruit stappen. Zo moest meester Peter volledig vertrouwen op dirigent Stan om de overkant van het terrein te halen zonder te vallen. Dirigent Stan heeft dat goed gedaan!
We leerden het verschil tussen een doolhof en een labyrint kennen. Zo tekenden we op een speciale manier een labyrint. Deze zaken staan symbool voor keuzes maken in het leven. Daar stonden we even bij stil met een stellingenspel.

Eindelijk mochten we dan op onze kamers! De bedden zijn allemaal opgemaakt. (Dat hebben de kinderen zeer goed gedaan. Dat moeten ze thuis ook kunnen vanaf nu!)
Vele lekkere boterhammen later, trekken we onze pyjama's aan en spelen 1 tegen 100. Een spelletje van meester Mich. We hebben goed gelachen, hard gelopen, leuk getekend, lekker gegeten op onze eerste dag op Musica!

We missen onze 4 zieke vrienden wel. Hopelijk kunnen jullie, Daan, Kaat, Aure en Lies er snel bij zijn!

We kruipen ons bedje in, slaap wel en tot morgen!