Vrije Basisschool Merksplas

Facebook Image

L4

Tijdens het w.o. thema ‘op speurtocht in de berm’ trekken we er natuurlijk op uit. We onderzoeken allemaal een stukje berm en bekijken daar de plantengroei, welke dieren er zoal leven en hoe de grond er uit ziet. Een aangename start voor alweer een leerrijk thema! 

De tweede graad heeft genoten van het toneel over gevoelens.
In de klas wordt dit verder besproken en uitgewerkt.
In het vierde leerjaar kadert dit mooi binnen het w.o. thema ‘wakannekik’ waarbij we bekijken welke talenten we hebben. 

Op woensdag 28 februari houden de kinderen van het vierde leerjaar een Belgisch dagje. De kinderen komen verkleed in de Belgische driekleur naar school. Ze ontvangen het échte Belgische vorstenpaar!
In de klas gaan ze creatief te werk. Er worden Belgische wafels gebakken. De kinderen verzinnen nieuwe teksten op de Brabançonne en begeleiden dit met instrumenten. De overleden koningen worden tot leven gewekt met de I-pads. De kinderen maken toneeltjes over wonderlijke verhalen van België. Voor vorst, voor vrijheid en voor recht, voor worst, voor friet met mayonaise! 

Het vierde leerjaar heeft zich de laatste weken helemaal ingeleefd in het thema ‘kunst’.
Alle kinderen kozen een eigen kunstvorm uit en gingen zelf aan de slag.
Vandaag wandelden we met z’n allen door het museum en kregen daarbij uitleg van elke kunstenaar.
Waw, knappe resulaten!!! 

Onze vierdeklassers hebben de afgelopen week veel geleerd over België. Het ontstaan, het koningshuis... en ook het volkslied! Om het thema af te ronden kwam het koningspaar op bezoek in onze school.