Vrije Basisschool Merksplas

Facebook Image

Naar jaarlijkse gewoonte trokken de jongens en de meisjes van het derde er op het einde van het schooljaar met de fiets op uit om enkele bedrijven in ons eigenste Spetsersdorp te bezoeken. 

We vertrokken op school om 7.30 en fietsten eerst naar Raf Adams en zijn familie op de Steenweg op Beerse om daar een kijkje te nemen bij de mestkalveren en de melkkoeien. We mochten de stallen met de kalveren  bezichtigen,  kijken hoe de koeien gemolken werden, eens piepen in de opslag voor de melk, proeven van de verse melk, ...

Na een chocomelk terug de fiets op en nu een tripje naar de Bosstraat om daar bij de familie Van Dun hun kippenbedrijf te bezoeken. Hoeveel eieren leggen 120.000 kippen eigenlijk? En hoe komen die van de kip tot bij ons? Wat eten kippen? , ... allemaal vragen waar we een antwoord op kregen. 

Hier kregen we een lekkere wafel zodat we klaar waren voor het langste stukje fietstocht van de dag. We reden naar Charel Verheyeden op de Steenweg op Hoogstraten. Hier konden we eindelijk even rusten en daarna spelen. We genoten van de lekkere picknick die mama of papa had klaargemaakt. 

Dan werd het tijd om ons laatste bedrijf te bezoeken. We fietsten naar Jos en Mai Vermeiren en hun aardbeienbedrijf. Vooraleer we de serres introkken even nog kijken hoe de schaapscheerder het schaap netjes van zijn wollen vacht ontdoet en wat is het dan leuk om aan die vacht de voelen en te pulken.

Jos leidde ons nog rond in hun bedrijf en dan kregen onze kapoenen een bakje en mochten zij zelf aardbeien plukken en hun buikje rond eten. Op het grote weideveld achter de serres konden onze kapoenen naar hartenlust ravotten. Ook hier kregen ze nog een chocomelk. Dan nog terug naar Charel voor een lekker zakje chips. 

En zo kwamen we moe maar voldaan om 17.00 terug op school aan.

Nog een dikke dankjewel aan al die mensen die voor ons hun bedrijf open zetten: familie Adams, familie Van Dun en familie Vermeiren. Maar ook een dikke merci aan Herman, Charel, Jos, Wannes, Roos, Kristien, Charlotte, Luc, juf Mia, Jos en Mai om ons te begeleiden tijdens onze fietstocht, Sus om met zijn auto onze rugzakken op de juiste plaats te brengen en Luce om onze magen te vullen tijdens de middag.

Het was weer een topdag!

Tot volgend jaar!?