Vrije Basisschool Merksplas

Facebook Image

L3

We knutselen kerstkaarten. Prettige feestdagen! 

De jongens en de meisjes van het derde aten niet alleen tijdens de middag van de lekkere soep die verkocht werd ten voordele van de warmste week. Zij droegen nog een extra steentje bij door paprikasoep te helpen maken. Uien pellen en fijn snijden, paprika in kleine stukjes, aardappelen in blokjes, ... er moet heel wat gedaan worden vooraleer we lekkere soep op tafel kunnen zetten. 

Tijdens een uurtje beweging bij juf Jovanna deden de kapoenen van 3B allerlei oefeningen uit de bodymap. Hierbij leerden zij hun lichaam controleren en aanvoelen. Best wel moeilijk om je lichaam te leren beheersen en de oefeningen juist uit te voeren. Dit is nog eens voor herhaling vatbaar, hoor!
Een veel gehoorde reactie nadien: Ik dacht dat je hier niet zo moe van werd dan van lopen maar dus toch wel.

Opperste concentratie bij de jongens en de meisjes van het derde want er worden nieuwjaarsbrieven geschreven. 

Al enkele weken lazen de kapoenen van het derde in boeken van Reine De Pelseneer. We werden vreselijk nieuwsgierig gemaakt naar de persoon die boeken schrijft met als titel: 'De ontdekking van Fleur' of 'Brieven aan mijn kikkerprins' of 'Wat ik wens' of 'De langzame weg van dwaal'. En we werden echt niet teleurgesteld! Een uurtje lang dompelde Reine ons onder in de magische wereld van boeken schrijven en boeken lezen. Dus bedankt Reine De Pelseneer voor het enthousiasme waarmee je onze kapoenen vertelde over je boeken en over jezelf.