Vrije Basisschool Merksplas

Facebook Image

L3

Oefenen bij juf Jovanna op fietsvaardigheid...

Ben jij bang voor spinnen ? Durf jij in een achtbaan ? Wanneer was je voor het laatst bang ? Heb jij soms ook een nachtmerrie ?
Onze derdeklassers trokken op pad door de school en stelden deze vragen. De antwoorden waren even bangelijk.
Een dikke proficiat aan de vraagstellers en dankjewel aan al de moedige bangeriken. 

De kapoenen van het derde liepen tijdens de jaarlijkse veldloop allemaal hun 750 meter uit. De juffen zijn om die reden super-trots op al onze kapoenen. Op diegenen die als eersten finishten, als laatsten en daartussen. Een dikke proficiat voor jullie allemaal en een extra applausje voor onze jongens en meisjes die een medaille wisten te behalen. Hier enkele beelden van onze doorzetters! 

De jongens en de meisjes van het derde trokken er in groepjes, met de i-pad en de nodige opdrachten op uit. Nee, niet naar de kermis maar naar het Carons’ Hofke om daar met ons nieuwe thema van WO van start te gaan.
Door allerlei vragen te beantwoorden en daar de nodige foto’s bij te maken, leren onze kapoenen het park en zijn kenmerken beter kennen.
Ze gingen op zoek naar planten, struiken, bomen en hun vruchten. Ze trachten dieren en/of hun sporen te ontdekken, welke mensen kom je tegen in een park en wat doen die mensen daar, ze vonden ook dingen die niet in park horen, zoals afval op de grond.
Nadien nog een selfie van hun groepje en dan terug naar de school.
Nu in groepjes ons thema nog verder uitdiepen en dan zijn we echte kenners wat betreft het park.

De leerlingen van het derde leerjaar oefenden samen de fit-o-meter nog eens in. Juf Jovanna legde de oefeningen eerst nog eens uit. Nu weten onze jongens en meisjes  weer goed hoe alle oefeningen moeten uitgevoerd worden. Het is natuurlijk ook heel belangrijk om de oefeningen juist uit te voeren. De bedoeling is om zichzelf in de loop van het schooljaar te verbeteren.