Vrije Basisschool Merksplas

Facebook Image

L1

Wat doe je op een woensdag in het eerste leerjaar ?
In de taalles warmen we ons al op voor de zwemles. Met onze letterdoos maken we een leuk verhaaltje.
In het zwembad staan meester Sander en meester Yannick ons al op te wachten. Zo kunnen we beter op ons eigen niveau oefenen.
De zwemmers gaan naar meester Jasper en meester Steven om hun zwemkunsten nog te verbeteren.
Wat zijn die woensdagen leuk ! 

Donderdag, 8 februari was een bijzondere dag voor de jongens en meisjes van het eerste leerjaar!

Ze mochten aan de oudste kleuters eens laten horen hoe goed zij ondertussen een boekje kunnen voorlezen!  Gezellig dicht bij elkaar geschoven, ontdekten ze twee aan twee de leuke verhaaltjes. We zagen niets dan bewonderende blikken van de 5-jarigen en hun juffen en ook niets dan ontzettend trotse eersteklassers.  Wat een knappe evolutie!
Nadat ze hun leeskunsten tentoon gespreid hadden, volgde de officiële overhandiging van de stijlvolle leesdiploma’s.  Een welverdiend applaus voor alle leerlingen van het eerste!  Hopelijk laat de leesmicrobe hen nooit meer los…
De kleuters zorgden nog voor enkele fijne attenties: een boekenmonster en een prachtig lied. Het boekenmonster kunnen de leerlingen van het eerste leerjaar op de hoek van een bladzijde steken om te weten waar je de volgende keer verder moet lezen.  Het liedje dat we zongen was op een gekende melodie, de tekst hebben de kleuters wel een beetje aangepast.  Het liedje klonk zo: “Lang zullen ze LEZEN, lang zullen ze LEZEN, …” 

Stappen in een beschermde omgeving. We wandelen per 2, in groep.  We leren hoe we een hindernis nemen op het voetpad. Als kind stap ik aan de kant van de huizen.

Carnaval ...  Doe eens gek !

Vandaag kwamen de kinderen van het 4de leerjaar met voorleesboeken naar het 1ste leerjaar.  In kleine groepjes konden we genieten van leuke, spannende, grappige, … verhalen!