Vrije Basisschool Merksplas

Facebook Image

Hallo iedereen, wij zijn Rob, Bob en Bie, we zullen ons even voorstellen.

Naam: Rob De Kraai
Hobby’s: lezen en schrijven en samen werken met de kinderen van de mediagroep. En zingen natuurlijk!!
Lievelingseten: als ik iets vind, eet ik het op. Nou ja, wat zou je denken, als je een kraai was!
Lievelingskleur: tuurlijk zwart, ik ben zelf zwart! En ik vind het ook een prachtige kleur! Vrienden: mijn allerbeste maat Bob, de uil en de vrienden van de mediagroep Liefste bezigheid: Stilletjes in een hoekje zoeken naar de laatste nieuwtjes van de Vrije Basisschool.
Kenmerk: grappen en grollen, zingen, …

Naam: Bob De Uil
Hobby’s: Eigenlijk vooral hetzelfde als Bob, maar computeren vind ik ook wel leuk! Lievelingseten: meestal kan een sappig muisje er nog wel bij! Ik ben immers een uil! Lievelingskleur: ik heb niet echt een lievelingskleur, maar toch vind ik donkere kleuren erg mooi. Dat komt waarschijnlijk omdat ik een nachtdier ben!
Vrienden: mijn allerbeste maat Rob, de raaf en de vrienden van de mediagroep Liefste bezigheid: rustig achter mijn computer zitten op zoek naar informatie op het internet, lezen dus!
Kenmerk: ernstig, verstandig, …

Naam: Bie De Ooievaar
Hobby’s: reizen, klepperen en … alles wat kindjes bezig houdt Lievelingseten: ik ben een vleeseter, dus kleine vogels, amfibieën en zelfs insecten vind ik een lekkernij.
Lievelingskleur: het blauwe van de lucht vind ik schitterend
Vrienden: over heel de wereld heb ik vrienden, maar ik hoop in de Vrije Basisschool veel vrienden te leren kennen
Liefste bezigheid: Tijdens mijn trektochten speur ik de wereld af naar interessante weetjes Kenmerk: nieuwsgierig, genieten, …

Zo, nu ken je ons wat beter. Wij worden allemaal beste vrienden!
Wij zullen er voor zorgen dat jullie tijdig op de hoogte worden gehouden van de laatste nieuwtjes over de Vrije Basisschool van Merksplas.
Hiervoor krijgen we de hulp van de mediagroep. Dat zijn leerlingen uit het zesde leerjaar die samen met ons zorgen voor ‘het gesproken dagblad’ ; ‘Radio VBS’ ; ‘Het Scholierke, de schoolkrant’ en allerlei interventies tijdens het schooljaar.
Natuurlijk zijn we ook blij met de hulp van de ouderraad die ons ondersteunen bij het maken van de schoolkrant. Zij zorgen ook tweewekelijks voor een nieuwsbrief!

Geniet samen met ons van ‘De Mediagroep’.